SiteHeart

"Спадщина Украiни" Західно-Українська Асоціація

Контакти:

ukr.spadshina@gmail.com
час роботи с 9-00 до 17-00

 

Мій кошик:

У кошику 0 товарів
на суму 0.00 грн

 

Закрыть

Календар подій

prev

Березень 2024

prev
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 Усі події

Івана Купала

                                 ІВАНА КУПАЛА
  
         ІСТОРІЯ РІЗДВА СВЯТОГО ІВАНА ПРЕДТЕЧІ,

                      ХРЕСТИТЕЛЯ ГОСПОДНЬОГО


Про християнські джерела великого свята Різдва святого Івана Хрестителя розповідається у Євангелії від Луки (1:5–25). Решта Євангелій розповідають уже про Івана Предтечу як про дорослу людину і про події його життя.

Батьки Івана були літніми людьми, і вони уже втратили надію будь-коли народити дитину. Але сталося чудо — у благочестивій родині священика Захарія та його дружини Єлизавети народився хлопчик, якого назвали Іваном, що древньоєврейською мовою означає «Предтеча», тобто той, хто прийде перед месією.

Ось як про це сказано у Євангелії від Луки:

«У дні Ірода, царя Юдейського, був священик на ім’я Захарія, з денної черги Авієвої, і жінка його з дочок Ааронових, а ім’я її Єлисавета. Обоє вони були праведні перед Богом, виконуючи усі заповіді і настанови Господні бездоганно. У них не було дітей, бо Єлисавета була неплідна, і обоє були вже похилого віку. Одного разу, коли він за чином своєї черги служив перед Богом, за звичаєм священства, йому випало покадити, ввійшовши до храму Господнього, а вся безліч народу молилася зовні під час кадіння. Тоді з’явився йому ангел Господній, стоячи праворуч жертовника кадильного. Збентежився Захарія, побачивши його, і страх напав на нього. Ангел же сказав йому: не бійся, Захаріє, бо почута молитва твоя, і жінка твоя Єлисавета народить тобі сина, і наречеш ім’я йому Іоанн; і буде тобі радість і втіха, і багато хто народженню його зрадіє, бо він буде великий перед Господом; ні вина, ні хмільного напою не питиме і Духа Святого сповниться ще від утроби матері своєї. І багатьох з синів Ізраїлевих наверне до Господа Бога їхнього. І йтиме перед Ним з духом і силою Іллі, щоб навернути серця батьків до дітей і непокірних — до мудрості праведників, щоб приготувати Господові народ звершений. І сказав Захарія ангелові: з чого я пізнаю це? Бо я старий, і жінка моя постарілася у днях своїх. Ангел сказав йому у відповідь: я Гавриїл, що стою перед Богом, і посланий говорити з тобою і благовістити тобі про це. І ось ти будеш мовчати і не матимеш можливості говорити до того дня, коли збудеться це, за те, що ти не повірив словам моїм, котрі збудуться свого часу. Люди чекали на Захарію і дивувалися, що він забарився в храмі. Він же, вийшовши, не міг говорити до них; і вони зрозуміли, що він бачив видіння в храмі; і він говорив з ними знаками і залишався німим. А коли закінчилися дні служіння його, повернувся до свого дому.

  • Сторінки:
  • <
  • 1
  • 2
  • >
ВИЯВИЛИ ПОМИЛКУ? Виділіть слово і натисніть CTRL+ENTER